Home App Docs Blog Github

Unable to edit Email model content

Builder content link

https://builder.io/content/554cbbc27f5349ee9067620b3aa058a0

Builder public api key
09a99d8d5019476898ddd6e5459107f0

What are you trying to accomplish
Add/Edit components on content of type Email model. When I edit “Test”, the “Add Block” section in the UI does not show and I’m unable to drag any components onto it (like a standard Page model).

Additionally, if I open console in Chrome I can see a few warnings and a 404 error which may be possibly related.

Screenshots or video link

197.82647e67.chunk.js:9964 quill Overwriting modules/imageResize with ƒ l(h){var p=this,m=arguments.length>1&&arguments[1]!==void 0?arguments[1]:{};c(this,l),this.initializeModules=function(){p.removeModules(),p.modules=p.moduleClasses.map(function(b){return new(S[b]||b)…
(anonymous) @ 197.82647e67.chunk.js:9964
v @ 197.82647e67.chunk.js:3059
value @ 197.82647e67.chunk.js:3058
151 @ main.a3a7856e.chunk.js:20
e @ content:89
594 @ main.a3a7856e.chunk.js:5650
e @ content:89
403 @ main.a3a7856e.chunk.js:5111
e @ content:89
141 @ main.a3a7856e.chunk.js:4
e @ content:89
3864 @ main.a3a7856e.chunk.js:5109
e @ content:89
2350 @ main.a3a7856e.chunk.js:5097
e @ content:89
E @ content:89
O @ content:89
(anonymous) @ main.a3a7856e.chunk.js:1
197.82647e67.chunk.js:9964 quill Overwriting formats/link with ƒ C0(){return Z0!==null&&Z0.apply(this,arguments)||this}
(anonymous) @ 197.82647e67.chunk.js:9964
v @ 197.82647e67.chunk.js:3059
value @ 197.82647e67.chunk.js:3058
value @ 197.82647e67.chunk.js:3058
151 @ main.a3a7856e.chunk.js:20
e @ content:89
594 @ main.a3a7856e.chunk.js:5650
e @ content:89
403 @ main.a3a7856e.chunk.js:5111
e @ content:89
141 @ main.a3a7856e.chunk.js:4
e @ content:89
3864 @ main.a3a7856e.chunk.js:5109
e @ content:89
2350 @ main.a3a7856e.chunk.js:5097
e @ content:89
E @ content:89
O @ content:89
(anonymous) @ main.a3a7856e.chunk.js:1
frame-modern.c83170ac.js:1 You have reached your CDA limit and we were not able to create or update the following attributes: id, isTemplateTester, apps.collective.agentId, apps.collective.agentRole. For more details, see: https://www.intercom.com/help/configure-intercom/customize-intercom-to-be-about-your-users/send-custom-user-attributes-to-intercom
r @ frame-modern.c83170ac.js:1
K @ frame-modern.c83170ac.js:1
(anonymous) @ frame-modern.c83170ac.js:1
async function (async)
(anonymous) @ frame-modern.c83170ac.js:1
(anonymous) @ vendor-modern.b9e251d7.js:1
createOrUpdateUser @ frame-modern.c83170ac.js:1
createOrUpdateUser @ frame-modern.c83170ac.js:1
update @ frame-modern.c83170ac.js:1
(anonymous) @ frame-modern.c83170ac.js:1
xs @ frame-modern.c83170ac.js:1
(anonymous) @ frame-modern.c83170ac.js:1
o @ frame-modern.c83170ac.js:1
(anonymous) @ frame-modern.c83170ac.js:1
o @ frame-modern.c83170ac.js:1
(anonymous) @ frame-modern.c83170ac.js:1
o @ frame-modern.c83170ac.js:1
n @ frame-modern.c83170ac.js:1
t @ frame-modern.c83170ac.js:1
(anonymous) @ vendor-modern.b9e251d7.js:1
greasy-scarlet-squirrel.builder.live/?apiKey=09a99d8d5019476898ddd6e5459107f0&builder.cachebust=true&builder.preview=client-new-booking-email&builder.noCache=true&__builder_editing__=true&builder.overrides.client-new-booking-email=554cbbc27f5349ee9067620b3aa058a0&builder.overrides.554cbbc27f5349ee9067620b3aa058a0=554cbbc27f5349ee9067620b3aa058a0&builder.frameEditing=client-new-booking-email:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 ()
DevTools failed to load source map: Could not load content for https://cdn.builder.io/js/s.min.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE

Hi @dankarmy, thanks for the detailed inquiry. It looks like the editing url for the email model you made was set to the page model’s domain:

Not sure if that was the default when creating the model or if you set it, but I went ahead and changed it to the generic preview url (i.e. https://preview.builder.codes?model=<your-model-name>&apiKey=09a99d8d5019476898ddd6e5459107f0) and things seem to be working as they are supposed to now!

HI Korey,

Thanks for the prompt response - yes I can see now that the UI allows me to drag components on so that looks to have been the issue.

FYI - I created a new test Email model, and the Editing URL was set to the *.builder.live hostname instead of the *builder.codes one.